Nasiona ostropestu Olini
- Naturalne źródło sylimaryny
- Wsparcie dla wątroby
- Składnik diety wspierającej układ pokarmowy
polskie ziarno
źródło zdrowych i nienasyconych kwasów tłuszczowych: omega-3 i omega-6
Nasiona ostropestu Olini
Pozytywne działanie nasion ostropestu plamistego znane było już w średniowieczu. Wybitni botanicy i zielarze w swoich tekstach podkreślają lecznicze właściwości tej rośliny szczególnie w kontekście zdrowia wątroby. W Olini stawiamy na jakość, świeżość i lokalność. Dlatego w ziarna zaopatrujemy się tylko u sprawdzonych dostawców, do których mamy wieloletnie zaufanie. Jeśli to tylko możliwe wybieramy polskie produkty. Nasiona ostropestu Olini pochodzą z polskich upraw, są starannie wyselekcjonowane i zawsze świeże.
Nasiona ostropestu – właściwości
Nasiona ostropestu tradycyjnie były wykorzystywane jako naturalne wsparcia dla wątroby oraz ułatwienie detoksykacji organizmu. Jak każde ziarna także ostropest jest dobrym źródłem roślinnego białka oraz wspierającego pracę układu pokarmowego błonnika. Oprócz tego zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, które warto wprowadzić do zbilansowanej diety.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Polska
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Polecany dla wszystkich, którzy przeprowadzają kurację detoksykacyjną oraz dietę oczyszczającą. Ma bardzo dobry wpływ na prawidłowe funkcjonowanie wątroby i układu pokarmowego.
Smak: Ostropest ma bardzo delikatny, neutralny smak.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty zbioru ziaren (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze ziarna pakujemy na świeżo, co sprawia, że po wyjęciu z paczki są aromatyczne i chrupiące.
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (arachidowych, włoskich, laskowych, nerkowców, migdałów, pistacji), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.
Przechowywanie: Nasiona ostropestu można przechowywać w temperaturze pokojowej, w ciemnej szafce. Jednak najlepiej przyswajalne są w formie zmielonej (po zmieleniu należy przechowywać w lodówce i spożyć w krótkim czasie).
Zastosowanie: Ostropest plamisty można spożywać w postaci całych ziaren lub zmielić nasiona, np. w młynku do kawy. Można go spożywać popijając napojem lub zaparzyć w gorącej wodzie. - nadają się do koktajli - wzbogacą go o NNKT - są pysznym dodatkiem do sałatek, naleśników, omletów, placków - zdrowa i smaczna posypka - smakują dobrze z musli czy płatkami z mlekiem albo poranną owsianką - dodatkowa dawka zdrowia - można je dodać do jogurtu, kaszy czy twarożku - zmielone można dodać do wypieków chleba czy ciasta
Składniki
100% nasiona ostropestu plamistego
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 1528 kJ / 370 kcal |
tłuszcz | 21 g |
węglowodany | 6,8 g |
białko | 20 g |
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
Świeżość
Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
Natura i nauka
Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!
Dobry skład
Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
Jak od babci
Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
Bezpieczna dostawa
Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.