Pestki słonecznika Olini
- Polskie pestki z Podkarpacia
- Źródło witaminy E i kwasów tłuszczowych
- Pyszna posypka do sałatek i wypieków
źródło zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy E
polskie ziarno
Pestki słonecznika Olini
Wybierając pestki słonecznika zdecydowaliśmy się na tradycyjną, starą odmianę słonecznika czarnego, w który zaopatrujemy się na Podkarpaciu. W Olini stawiamy na jakość, świeżość i lokalność. Dlatego w nasiona i ziarna kupujemy lokalnie, wyłącznie u sprawdzonych dostawców. Ziarna słonecznika Olini zawsze kupujemy na świeżo, małymi partiami, dzięki czemu mają wyjątkowy, intensywny smak słonecznika. Są świeże i pyszne.
Ziarna słonecznika – właściwości
Małe ziarenka słonecznika, którymi lubimy posypywać sałatki, kryją bogactwo witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przede wszystkim są źródłem białka roślinnego dlatego chętnie sięgają po nie osoby będące na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej. Bardzo łatwo i smacznie można wkomponować je w wiele potraw.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Polska
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Dla wszystkich smakoszy zdrowych przekąsek. Pestki słonecznika to świetne źródło witaminy E, zwanej witaminą młodości, a także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Smak: Delikatnie orzechowe na surowo, po podprażeniu zyskują bardziej wyrazisty i intensywny smak i pyszną chrupkość.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty zbioru ziaren (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze ziarna pakujemy na świeżo, co sprawia, że po wyjęciu z paczki są aromatyczne i chrupiące.
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (arachidowych, włoskich, laskowych, nerkowców, migdałów, pistacji), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.
Przechowywanie: Pestki słonecznika można przechowywać w temperaturze pokojowej, w ciemnej szafce. Chronić od światła.
Zastosowanie: Pestki słonecznika smakują znakomicie na surowo lub podprażone na patelni. Pestki słonecznika to doskonały dodatek do: - sałatek i zup kremów - jako chrupiąca posypka, wcześniej podprażone na suchej patelni - pieczywa i wypieków - owsianych ciasteczek, wieloziarnistych batonów i domowych granoli - jako pasta słonecznikowa do pieczywa - jako samodzielna przekąska lub składnik mieszanek z innymi bakaliami
Składniki
100% pestki słonecznika
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2508 kJ / 584 kcal |
tłuszcz | 51 g |
węglowodany | 20 g |
białko | 20 g |
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
Świeżość
Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
Natura i nauka
Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!
Dobry skład
Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
Jak od babci
Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
Bezpieczna dostawa
Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.