🫐 -15% na naturalne soki i syropy! 🫐
Skorzystaj z promocji tylko do 21.03!
0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Syrop z pigwowca japońskiego Olini

  • Wyciskany na zimno, aby zachować cenne składniki
  • 100 ml syropu zawiera 17 mg witaminy C, co stanowi 21% RWS*
  • Idealny do szotów ze zdrowymi olejami, których smak neutralizuje
Cena: 49,22 zł 57,90 zł

57,90 zł

49.22
Cena w abonamencie: 52,10 zł
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 57,90 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.



























*Referencyjna dzienna wartość spożycia witaminy C przez osobę dorosłą to 80 mg.
ilość - + szt.
Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa: od 199 zł Zobacz koszty dostawy
Syrop z pigwowca japońskiego to prawdziwa radość dla Twoich kubków smakowych! Powstaje z cierpko-kwaśnych, dojrzałych owoców, ale dzięki dodatkowi cukru pije się go bez skrzywienia. Świetnie komponuje się ze zdrowymi tłuszczami. Stosuj go, gdy czujesz, że „coś Cię łapie” lub często się przeziębiasz. Najlepiej w parze z olejem z czarnuszki! Syrop zawiera to, co z owoców pigwowca najcenniejsze - jest bogatszym niż cytryny źródłem witaminy C. Warto po niego sięgać codziennie, zwłaszcza jesienią i zimą!

z owoców z wiejskiego gospodarstwa na Lubelszczyźnie

bez konserwantów, GMO czy alergenów

Syrop z pigwowca – właściwości

Nasz syrop z pigwowca japońskiego powstaje z dojrzałych i wyselekcjonowanych owoców z wiejskiego gospodarstwa. Aby wycisnąć 1 litr płynu, potrzeba ich około 2 kg!
Swój kolor, zapach i trwałość syrop Olini zawdzięcza naturze. Nie zawiera tłuszczu, soli i konserwantów. Jest wolny od GMO i alergenów. Cukier „osładza” jego cierpkość i kwaskowatość.

To produkt pasteryzowany, ale wciąż bogaty w składniki. Pasteryzacja niweluje drobnoustroje i bakterie, dzięki czemu można cieszyć się nim dłużej.

Nasz syrop zawiera znaczące ilości witaminy C – 17 mg na 100 ml. To stanowi 21% RWS, czyli referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej. Musimy przyjmować około 80 mg tej witaminy każdego dnia, bo nasz organizm jej nie produkuje ani nie magazynuje. Brak witaminy C może skutkować niższą odpornością. Większych jej ilości potrzebują kobiety w ciąży i karmiące.

Najlepszym naturalnym źródłem witaminy C są świeże warzywa i owoce. A gdy jesienią i zimą nie mamy do nich dostępu, ratują nas soki i syropy.

Syrop z pigwowca dla dzieci

Pyszny i słodki syrop przypadnie do gustu maluchom. Ucieszy to zwłaszcza rodziców dzieci w wieku przedszkolnym i starszych, których odporność narażona jest na wiele niebezpieczeństw. Ze względu na cukier, warto podawać im go z umiarem.

Syrop z pigwowca – przeciwwskazania

Syrop z pigwowca japońskiego jest bezpieczny niemal dla każdego. Wyjątkiem mogą być osoby uczulone na jego owoce czy z problemami żołądkowymi, np. nadkwasotą czy wrzodami żołądka. Ze względu na zawartość cukru, chorym na cukrzycę i insulinooporność polecamy nasz niesłodzony Sok z pigwowca japońskiego.

Owoce pigwowca w syropie – słodki sposób na odporność

W jesiennym ogrodzie żółcą się owoce pigwowca jesiennego. Są już gotowe, aby wycisnąć z nich sok, a potem zrobić syrop. Może nie są tak kształtne i apetyczne, jak np. jabłka, ale syrop z pigwowca właściwości prozdrowotne zawdzięcza właśnie tym „ogrodowym kopciuszkom”.

Każda część owoców pigwowca – od pestek po skórkę – zawiera cenne składniki. Owoce tego krzewu zawierają duże ilości polifenoli i witaminy C (więcej niż cytryny). W tradycyjnej medycynie Dalekiego Wschodu były lekiem. Ówcześni lekarze zalecali je pacjentom na: reumatyzm, biegunkę, torsje, zapalenie jelit czy przy chorobach zakaźnych.

Współczesne badania farmakologiczne potwierdziły prozdrowotne właściwości pigwowca. Badania wykazały, że ta roślina lecznicza działa: przeciwzapalnie, przeciwbólowo, przeciwskurczowo, immunoregulująco czy przeciwbakteryjnie. Stosuje się ją ochronnie na wątrobę i w chorobie Parkinsona. Owoce pigwowca wyróżniają się na tle innych polskich owoców silnym działaniem antyoksydacyjnym.

Warto wiedzieć

Wyprodukowano w: Polska

Dla kogo: Ze względu na smak, polecamy go głównie dorosłym, zwłaszcza w trakcie przeziębienia i przy obniżonej odporności.

Smak: Kwaskowato-cierpki przełamany słodyczą.

Konsystencja: Mętny przez naturalny osad.

Kolor: Zależy od owoców w danej partii - może przybierać barwę od żółtej po bursztynową.

Jak używać: Pić prosto ze szklanki, można rozcieńczyć wodą albo dodawać do schłodzonej herbaty czy szotów z olejem z czarnuszki.

Z czym łączyć: Z olejami roślinnymi i innymi tłuszczami, których smak neutralizuje.

Termin przydatności: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania syropu (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Przed otwarciem warto wstrząsnąć buteleczką, na dnie może wytrącić się osad, który świadczy o naturalnym składzie syropu.

Przechowywanie: Przed otwarciem przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

Składniki

sok z pigwowca japońskiego 75%, cukier 25%

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100g
Wartość energetyczna 738 kJ / 174 kcal
tłuszcz 0 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
węglowodany 43 g
– w tym cukry 38 g
białko 0 g
sól 0 g
witamina C 17 mg

Syrop z pigwowca – zastosowanie

Syrop z pigwowca japońskiego możesz pić ze szklanki, także po rozcieńczeniu wodą.

Przyrządzisz z niego lemoniadę. Będzie też doskonałym dodatkiem do śniadaniowych koktajli.

Syrop z pigwowca na zimę to dobry dodatek do (ostudzonej) herbaty, zapachowej świecy i kocyka.

Zneutralizuje smak roślinnego lub rybnego oleju.

Jak przechowywać syrop z pigwowca?

Przed otwarciem można przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu należy trzymać go w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.

Syrop z pigwowca – cena

Więcej zapłacisz za produkt:

  • ze świeżych i dojrzałych, a nie mrożonych czy uszkodzonych owoców
  • z ekologicznej uprawy
  • rzemieślniczy
  • tłoczony na zimno, a dzięki temu pełny składników odżywczych (w odróżnieniu do tłoczonego na gorąco)

Syrop z pigwowca – sklep

Syrop z owoców pigwowca dobrej jakości warto kupować od zaufanych gospodarzy, dostawców i rzemieślników. Dzięki temu będziesz mieć 100% pewność, że powstał z zebranych jesienią, wyselekcjonowanych owoców i był dobrze przechowywany.
Syropy owocowe, które stoją długo na sklepowych półkach, mogą nie mieć już tych samych właściwości, co tłoczone na świeżo.

Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Opinie o produkcie

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium